Een aanpak afgestemd op de soort vacht.

Zijdevachten met bevedering

Dit zijn honden met een zacht aanvoelende vacht of zijdevacht.
Hierbij wordt de dode ondervacht verwijderd. Hiernaast hebben deze honden lange stukken zachte beharing welke heel snel kunnen klitten. Deze dienen dan ook regelmatig geborsteld en gekamd te worden.

Er bestaan ook combinaties van vachtsoort. De golden retriever en de chiuaua zijn hier het beste voorbeeld van. Zij worden bij 4Dogs zowel geplukt als ontwold.

  1. Uw hond wordt volledig getrimd. In het geval van zijdevachten met bevedering wordt hiermee bedoeld: het ontdoen van de dode ondervacht. Hierbij wordt uw hond al ruwweg in model gezet volgens de rasstandaard. Indien nodig wordt uw hond ook ruwweg ontklit.

    Hierbij zijn enkele uitzonderingen mogelijk. Bij gecastreerde, gesteriliseerde, oude honden of honden die cortisone gebruiken, kunnen soms -met pijn in het hart- echt echt niet of nog maar gedeeltelijk geplukt worden.
    Deze honden worden nog steeds volgens de rasstandaard gedaan met enkele aanpassingen in het voordeel van uw hond. Let daarom ook op: bij geschoren of geknipte honden kan vachthersel twee jaar of langer in beslag nemen.

  2. Aansluitend wordt uw hond gewassen. Nadat de shampoo grondig is uitgespoeld, wordt een passende balsem aangebracht .Deze balsem wordt er steeds heel goed ingeborsteld zodat hij optimaal zijn werk kan doen. Hierna zijn alle klitten verdwenen, meer zelfs: de vacht van uw hond zal ook minder snel opnieuw klitten.
  3. Tijdens de afwerking worden de laatste haren eruit geplukt, alsook voeten, beharing oren en hals met de schaar afgewerkt.

Bij droog weer helpt het uw hond goed uit te laten zodat hij rustiger aan de trimbeurt kan beginnen.

Bij regen en nat weer graag uw hond kort uitlaten. Uw hond wordt eerst getrimd, wat niet gaat met een natte vacht. Uiteraard wordt uw hond na het trimmen wel uitgelaten in de afgesloten tuin van 4Dogs. Hierna gaat uw hond in bad.

Opgelet: uw hond wassen voor een bezoek aan 4Dogs is sterk af te raden, ookal is hij erg vuil. Door het wassen komen de haren vast te staan en veren ze terug bij het trimmen. Dit maakt de behandeling minder aangenaam voor uw hond. 4Dogs raadt aan om minstens twee weken voor de trimbeurt uw hond niet te wassen, bij voorkeur zelfs langer.

Go to top