Stéphanie

Vandaag ben ik zaakvoerdster van 4Dogs, het trimsalon dat ik volledig zelfstandig uitbaat. Mijn band met honden gaat echter veel verder terug dan mijn eigen zaak.

Honden maken een groot deel uit van mijn leven sinds mijn dertien jaar. Ik bezocht clubmatchen en nam al snel deel. Ik deed mee in de Juniorhandling waar ik derde eindigde met een hond van Danielle. Hiermee is alles begonnen.

Vervolgens nam ik deel met mijn eigen honden die ik ook begon te trimmen met de hulp van vele mensen waaronder fokkers. Mijn dank gaat dan ook uit naar de kwekers Lieve Verstraten (kennel: Van De Brabostad) en Danielle Raquin (kennel: Weeping willows). Van de lesgevers in handling, Roger Dictus en Jos luyten leerde ik ook veel. Daarnaast ook mijn dank aan de vele andere mensen die ik hier vergeten op te noemen ben.

Ik beëindigde op 18-jarige leeftijd mijn studie apotheek-assistent en koos hierna bewust voor een opleiding via leercontract.

Deze opleiding volgde ik bij Monique Janssens van hondenkapsalon Cardini in Merksem. Hier heb ik ontzettend veel geleerd: niet enkel hoe ik moest knippen en trimmen maar ook hoe met honden om te gaan. Dankbaar nam ik haar specialiteit over: het op de kam en vingers knippen van verschillende rassen waaronder york, maltezer, shih-tzu, mixbreed en andere.

Na paar jaar succesvol meewerken in haar salon had ik mijn diploma behaald.

Nadien ben ik verder gaan specialiseren bij fokkers. Van hen heb ik niet enkel nog meer geleerd over het trimmen maar ook hoe met honden om te gaan. Vooral de omgang met niet al te brave honden trok mij aan. Van hen leerde ik ook nog veel over gedrag in een roedel. Ook met betrekking tot het uitpluizen van lijnen en stambomen brachten zij mij veel bij.

Wat betreft erfelijkheid heb ik zelf met vallen en opstaan veel geleerd en ondervonden.

Na enkele jaren een eigen zaak uitgebaat te hebben, wou ik graag een stapje verder in het perfectioneren van mijn trimwerk. Ik schreef me in voor het praktijkexamen bij de European Grooming Association en behaalde bij de eerste poging de titel "Master Groomer Spaniels & Setters"

Mijn Europees diploma is uiteraard geen eindpunt, ik zal me steeds verder blijven bijscholen

Getekend,
Stéphanie Pierrard

Go to top